Begeleiding

Je kind of jij gaat op kamp, dan wil je wel weten of er goede begeleiding is. Onze enthousiaste en kundige kampleiding beschikken over een verklaring van goed gedrag en heel veel know-how over buitensporten, EHBO en plezier maken. We hebben altijd één leiding op 10 kinderen en minimaal 2 kampleiding op een groep. De kampleiding is dag en nacht aanwezig. Wanneer we een activiteit op locatie doen, dan is er altijd extra begeleiding bij.

 

Waarom je kind op zomerkamp sturen?

Er zijn veel goede redenen om een kind op zomerkamp te sturen.

Als kinderen naar het jeugdkamp gaan, zijn ze meestal op zichzelf, soms voor de allereerste keer in hun leven. Ze moeten beslissen wat ze aandoen, wat te eten en aan welke activiteiten ze deel nemen. Natuurlijk beslissen begeleiders dit met hen, maar in wezen zullen de kampeerders al snel leren dat ze zelfstandig beslissingen kunnen nemen en als gevolg daarvan ontwikkelen ze zelfvertrouwen. Als het zelfvertrouwen wordt ontwikkeld door het leren van zelfstandigheid, blijven kinderen zoeken naar nieuwe activiteiten om uit te proberen terwijl zij ook meedoen aan activiteiten waarmee zij al vertrouwd zijn. Zo zullen we als begeleiders ook nog wel eens “streng” moeten optreden.

Op school ervaren kinderen successen anders en kunnen soms een minder positief beeld van zichzelf hebben. Een jeugdkamp kan een school zonder falen zijn, omdat het gewoon leuk is en wel altijd succes beleving geeft. Je kunt hier wel jezelf zijn. En niet afgerekend worden op prestaties!

Natuurlijk is een van de grootste voordelen van een jeugdkamp, de sociale vaardigheden die een kind ontwikkelt. Een goede begeleider zal ervoor zorgen dat elk kind is opgenomen in de activiteit en dat elk kind op een positieve manier omgaat met de anderen. Ze leren, het geven en nemen van een groepsleven. Ze leren het samenwerken en vertrouwen op anderen. En misschien nog wel belangrijker, dat anderen ook op hen zullen rekenen. Iets eenvoudigs als de schoonmaak of corvee, is niet alleen bedoeld om de verblijfplaats schoon te krijgen maar ook om de teamsfeer en samenwerking te bevorderen.

En natuurlijk is ook het doen van zoveel nieuwe activiteiten waar kinderen anders niet mee in aanraking komen een leuke bijkomstigheid. Daarbij worden ze blootgesteld aan heel veel creativiteit, sport, spel en plezier. En uiteindelijk hebben ze de tijd van hun leven. Een ervaring die ze nooit weer vergeten.