Omgeving

Gelegen aan de rand van de Hondsrug wordt de boerderij omringd door bos en akkers. Met aan de ene kant het veengebied en aan de andere kant de zandrug. Boswachterij Exloo, Gieten en Borger liggen op 5 km afstand. Het prachtige natuurgebied Drouwenerzand ligt op 3 km afstand. Op de Hondsrug is ontzettend veel te doen. We verwijzen je graag naar de website van hondsrug Drenthe, klik daar voor op het logo hierboven.

Drouwenerveen is een plaats voor bewoners die volop van rust en ruimte willen genieten. In de omgeving van Drouwenerveen is veel te doen zoals zwembaden in Borger, Valthermond, Gasselternijveen, Exloo en Assen, recreatiemeer het 't Nije hemelriek in Gieten, Stoomtrein de Star in Stadskanaal, Het boomkroonpad in Borger, Historisch streekmuseum in Stadskanaal, het hunebedcentrum in Borger, attractiepark Drouwenerzand, Klimpark Grolloo, Historisch museum Assen, paardrijden in Gasselte en Buinen etc.

   

Het gebied in en rondom Drouwenerveen leent zich vanwege de rust, ruimte en natuur ook uitstekend voor wandelingen, paardrijden en fietstochten. Er is een uitgebreid netwerk van fietspaden, ruiterpaden en van mountainbikepaden.

Wil je graag eens met je groep wadlopen? Met een uur rijden ben je al op het wad. Reserveer dan bij de wadloper.com en ga met alleen je eigen groep aan het wandelen.

Daarnaast kun je heerlijk eten in de omgeving. Onze aanraders zijn pizza bij pizzeria Peppino in Gasselte, Gulle Bourgondiër in Drouwenermond, Steakhouse el Zorro in Buinen.

  

De rivier de Hunze wordt weer in oorspronkelijke staat teruggebracht, dit biedt mogelijkheden voor buitensportactiviteiten.