COVID-19 en 25 graden Noord

Alle vragen rondom overnachten

update 14 oktober 2020

alleen groepen van 30 personen die bestaat uit kinderen tot 12 jaar met 4 begeleiders mogen als groep naar een groepsaccommodatie.

Andere groepen tot en met 4 personen mogen in de groepsaccommodatie.

In principe hanteren we de standaard annuleringsvoorwaarden maar heb je een verblijf geboekt t/m 11 november dan hebben we via de mail een bericht gestuurd met voorstellen.

Landelijk gelden nu extra maatregelen. Deze extra maatregelen gelden t/m 11 november.

Er zijn 2 voorwaarden:

  1. Groepen mogen met maximaal 4 personen boven de 12 jaar samenkomen. (meer personen mag alleen als iedereen uit hetzelfde huishouden komt)
  2. In één ruimte mogen maximaal 30 personen tegelijk aanwezig zijn.

Groepen kleiner dan 30 personen en met maximaal 4 personen boven de 12 jaar kunnen sowieso hun verblijf door laten gaan.

Groepen die aan bovenstaande voorwaarden kunnen voldoen zijn welkom. Voor groepen die hier niet aan kunnen voldoen (omdat ze te groot zijn of omdat er teveel deelnemers boven de 12 jaar zijn) gaan we kijken welke alternatieven er zijn om een verblijf alsnog mogelijk te maken.

We nemen contact op met de organisator over de financiële afhandeling bij een annulering, mocht een alternatief niet mogelijk zijn.

De huidige maatregelen gelden tot 11 november, hoe de situatie daarna zal zijn weten we niet. Het kan zijn dat de maatregelen versoepeld worden maar die zekerheid is er natuurlijk niet. Zodra er meer duidelijkheid is voor de periode na 11 november zullen we dat uiteraard met de groepen bespreken.

• Deelnemers vanaf 12 jaar houden 1,5 meter afstand van anderen
• Voor middelbare scholen (dus niet mbo/hbo/universiteit) geldt dat leerlingen (ook als ze 18 of ouder zijn) geen 1,5 meter afstand hoeven te houden.

Er zijn voor groepsaccommodaties geen specifieke regels. Dit houdt ook in dat er geen specifieke regels zijn omtrent sanitair, zolang deze toebehoord aan de groepsaccommodatie. Uiteraard is het wel vanbelang dat de groep op een verantwoorde wijze gebruik maakt van het sanitair en de regels van het RIVM naleefd.

Indien de samenstelling van de groep niet voldoet aan de voorwaarden van het kabinet dan mag de groep niet samenkomen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als de groep alleen maar uit volwassenen bestaat en onderling geen 1,5 meter afstand kan houden. De groep zal de samenstelling moeten aanpassen zodat wel aan de voorwaarden voldaan kan worden of de groep moet kiezen om de reservering te annuleren. We moeten er bovendien op toezien dat de groep niet alsnog bij ons samenkomt, wij zullen dit dus ook naleven.

Nee, dat is niet mogelijk. Onze groepsaccommodaties zijn door de overheid niet "op slot gezet" en in principe gewoon open. De Autoriteit Consument & Markt geeft dan het volgende aan:

Advies ACM:
Boekte u met een (vrienden)groep een accommodatie die nog open is? Dan kan de aanbieder van de accommodatie de dienst nog wel leveren. Normaal moet u dan gewoon betalen. In de voorwaarden van uw aanbieder kunt u zien wat hun regels over betalen zijn.

Toelichting ACM? klik hier

In juridische zin kunnen we dat wel, wij kunnen namelijk niet voor elke groep beoordelen of die zich aan de voorwaarden kan houden of niet. We snappen echter wel dat het zeer lastig is voor groepen om aan de voorwaarden te voldoen zonder voorbij te gaan aan de doelstelling van het kamp, namelijk mensen bij elkaar brengen, samen zijn en van elkaar leren of samen plezier hebben.

Ja, als de groep voldoet aan de voorwaarden zijn jullie uiteraard welkom

Voor personen tot 18 jaar of leerlingen van basis- en middelbare scholen is dit ook niet nodig. Voor personen boven de 18 jaar is het aan de groep om ervoor te zorgen dat dit alsnog kan. We hebben alle hoofdkussens ruim 1,5 meter van elkaar. Daarnaast is het in overleg mogelijk om extra tenten, caravans en campers bij te plaatsen. Dit moet vooraf wel gemeld worden maar kost niets extra.

Ja, catering is nog steeds toegestaan en wordt door ons volgens alle protocollen verzorgd.

25 graden noord heeft de accommodaties ingericht conform de richtlijnen van het RIVM en de veiligheidsregio's en we werken met het coronaprotocol van de branchevereniging. We hebben er alles aan gedaan om de risico's tot een minimum te beperken.

Alle vragen rondom activiteiten

update 14 oktober 2020

Kinderen t/m 12 jaar hebben geen beperkingen dus die kunnen gewoon hun verjaardag vieren.

Tijdens de herfstvakantie is er stoere survival en kanotochten en daar kun je je voor aanmelden.

Groepsuitjes zijn niet te boeken t/m 11 november

Nee groepsuitjes zijn tot 11 november niet toegestaan.

Teamuitjes die geboekt staan in deze periode kunnen kosteloos verplaatst worden naar een datum later dit jaar of volgend jaar.

De uitjes die geboekt staan in 2020 mag je tot 1 week van tevoren kosteloos verplaatsen naar dit jaar of naar volgend jaar. Aan geheel annuleren zijn kosten verbonden.

Een uitzondering is wanneer je je uitje annuleert of wilt verplaatsen binnen 1 week voor aanvang van het uitje. Gemaakte kosten voor inkoop eten en personeelskosten worden wel doorberekend.

Er mogen maximaal 4 personen bij elkaar komen maar dit geldt niet voor kinderen onder de 12 jaar. Dus een kinderfeestje mag nog steeds georganiseerd worden. Bij ons is een feestje ook geheel in de buitenlucht al dan niet overdekt. Dus een veilige plek voor een kinderfeestje.

Ja!  toiletgebouwen en douchefaciliteiten zijn open en kan er na de survival (of een andere leuke activiteit) lekker gedoucht worden!

Nee ons terras en horeca is gesloten. Een puntzak patat na een kinderfeestje afhalen is wel mogelijk.

In principe kun tijdelijk bij ons kosteloos je uitje annuleren.

Maar wel onder voorwaarden

  • Je boekt het uitje om naar een later tijdstip.
  • Als je annuleert binnen 1 week voordat het uitje plaatsvind worden er wel kosten gerekend voor het ingeplande personeel en ingekochte voedingsmiddelen.
  • Wil je het uitje geheel annuleren dan rekenen we annuleringskosten.

Kinderfeestjes

Het allerleukste kinderfeestje in de buitenlucht. Het hele jaar door te boeken!

Kanotoertocht

Anderhalf uur lekker sportief bezig zijn in de kano en daarbij ook nog genieten van de natuur

Kanotochten

Geniet van heerlijke kanotochten tijdens pinksteren.

Korte kanoroute 1,5 tot 2 uur

1-persoons €15,- p.p.

2-persoons €12,50 p.p.

3-persoons Canadees €12,50 p.p.

Bij Korenmolen 'De Juffer' stappen jullie op en dan gaan jullie via het prachtige natuurgebied Torenveen. Via de meanders van de Hunze verken je al kronkelend de prachtige natuur. Je ziet heel erg veel libellen en beversporen en wie weet kom je ook de bever tegen. Bij het gemaal keer je weer om en peddel je rustig weer terug.

COVID-19 update 28 september

Voor een Coronaproof bezoek aan 25 graden Noord hebben we een aantal spelregels opgesteld.

Voor jullie komst vragen we jullie deze goed door te nemen:

Was voor je komst thuis allemaal je handen. Na het programma zorgen de instructeurs dat er weer gelegenheid is om de handen te wassen. Er is zeep en er zijn papieren handdoekjes

Heeft één van de deelnemer en/of ouders/verzorgers/begeleiders één van de volgende klachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging of koorts, dan blijven zij thuis.

Heeft één van de gezinsleden van de deelnemers en/of ouders/verzorger/begeleiders gezondheidsklachten dan blijven alle gezinsleden thuis.

Houd gepaste afstand van andere bezoekers en medewerkers van 25 graden noord en volg de aanwijzingen van de medewerkers op. Kinderen onder de 18 jaar hoeven geen afstand te houden. Tijdens sportactiviteiten hoeft er geen afstand gehouden te worden. Dit geldt ook voor volwassenen.

Houd de weersvoorspellingen goed in de gaten. Ook bij regen gaan we lekker naar buiten. Laat de kinderen regenkleding meenemen zodat de kleding daaronder droog blijft. Een paar droge schoenen en een handdoek voorkomt viezigheid in de auto op de terugweg.

Neem alleen mee wat je niet kunt missen. Zo vermijden we dat overdracht via items plaats kan vinden. Je kunt natuurlijk ook je spullen in de auto laten.

image