Knopen, sjorringen en opspantechnieken

cursus knopen

Tijdens deze cursus leer je diverse knopen en opspan technieken. Tevens leer je wanneer je deze gebruikt.

Inhoud cursus knopen

We beginnen met het bouwen van eenvoudige constructies. De knopenkennis die je daarvoor nodig hebt is de mastworp, eindknoop en sjorring. Met deze kennis bouwen we wat eenvoudige bouwwerken in elkaar en realiseren we een survivalhindernis.

Daarna gaan we bezig met verschillende opspantechnieken. Hoe kun je nu iets zo strak mogelijk opspannen met behoud van materiaal.

Daarna oefenen we verschillende knopen zoals de zaksteek, vlinderknoop, achtknoop, halve en hele mastworp, paalsteek, slipsteek etc.

Tevens behandelen we verschillende touwdiktes en soorten touw. Na afloop van de cursus weet jij wanneer je welke touwdikte gebruikt.

Examen en certificering

Aan het eind van de dag krijgt iedereen individueel een knoop opdracht om te kijken hoeveel kennis iedereen heeft opgedaan.

Na afloop krijg je een certificaat mee waarmee je kan aantonen dat je onder andere op een veilige wijze survivalhindernissen kunt knopen.

kosten knopen cursus

De cursus gaat door bij minimaal 8 deelnemers en maximaal 16 deelnemers. De kosten voor deze cursus incl. lunch, theoriemateriaal en certificering bedraagt €95,- excl. BTW.

Op verzoek kan deze cursus op iedere locatie worden gegeven. Wij hanteren dan wel een km vergoeding en een vergoeding voor de tijd voor het in en uitladen.

Instructeur

De cursus wordt gegeven door Gezina Noordhuis. Gezina heeft al jarenlang kennis opgedaan door het zelf te bouwen en onderhouden van diverse survivalhindernissen. Op een praktische en doelgerichte wijze zo snel mogelijk kennis vergaren en aan de slag, dat is het doel van iedere cursus die door Gezina wordt gegeven.

Meteen een offerte aanvragen
20180402_140714
20180402_140714
image