Cursussen

Cursussen bij 25° Noord

25° Noord vind het heel belangrijk om onze instructeurs goed en breed op te leiden. Daarnaast bieden wij verschillende cursussen aan om instructeurs van andere bedrijven op te leiden. Of jij wil graag werken bij een bedrijf in de outdoorsector en jij kan bij de sollicitatie al laten zien dat jij net dat stapje extra hebt

Opleidingen in de outdoorbranche

In de outdoorbranche zijn opleidingen heel lastig. Er is geen 'officiële' opleiding. Er zijn bonden zoals De Nederlandse handboogbond of de NKBV. Binnen de bonden worden opleidingen aangeboden maar deze zijn met name gericht op het geven van training en niet op de outdoorbranche.

Het belangrijkste van een opleiding is dat er een document is die aangeeft hoe de cursist is opgeleid en wat het opleidingsplan is en hoeveel uren eigen vaardigheid de cursist heeft.

Daarom zal de cursist na afloop een certificaat krijgen en een opleidingsplan met behaalde resultaten.

Nascholing

Nascholing is nodig indien een instructeur een langere tijd niet voor een groep heeft gestaan. Daarom is het van belang om een logboek bij te houden. Ook de handvatten om een eigen logboek te maken zullen aan bod komen tijdens de cursus.

MFA® (EHBO) cursus

Een uitzondering is MFA (Medical First Aid) daarvoor is jaarlijks een retraining nodig en deze kan 25° Noord ook verzorgen.

Uitgelicht

Medic First Aid (EHBO)

Gezina is gecertificeerd MFA'er en leert je graag alles over eerste hulpverlenen. Er is nog geen start datum voor deze training maar mail of bel ons bij interesse.

Basiscursus bushcraft

Binnenkort hebben we weer een basiscursus bushcraft. We leren je de basis knive skills, knopen, brood bakken, onderkomen en vuur maken. Een complete dag inclusief een heerlijke lunch.

BHV

BHV cursus bestaande uit EHBO, ontruimen, alarmeren, beperken van ongevallen, bestrijden van een beginnende brand.

Cursus knopen

Na deze cursus weet je zeker dat je de meest gebruikte en meest belangrijke knopen goed kunt gebruiken.
Mail of bel ons bij interesse.

Instructeur boogschieten

Leer alles over de techniek maar ook over veiligheid en uitleg geven. Hierna kun je zelfstandig een groep begeleiden bij het boogschieten.

De lessen zullen verzorgd worden door Gezina Noordhuis ten Have. Na afgestudeerd te zijn als tweedegraads docent natuur-, scheikunde en biologie is zij 10 jaar  werkzaam geweest in het onderwijs. Gezina heeft meerdere opleidingen succesvol afgerond. Gezina is gediplomeerd buitensportinstructeur, ORUN (opleiding Ruiter Unie Nederland) instructeur, teamcoaching en begeleiding, MFA-trainer.

Daarnaast is Gezina een liefhebber van de natuur en buitensport. Één van de passies van Gezina is eetbare planten, oriënteren en bushcraft.

Meer informatie
18

Laatste blog berichten

modder survival feestje kinderfeestje drenthe
Mijn kind van 6 jaar op zomerkamp?

Mijn kind van 6 jaar op zomerkamp? De jongste kinderen die bij ons op zomerkamp komen zijn nog maar 6 jaar oud. De kinderen vinden zomerkamp vooral een leuk nieuw avontuur. Een kind van 6 jaar op zomerkamp; voor sommige families en kinderen is dit geen enkel probleem. De ouders en kinderen hebben het volste […]

chili con carne van het kampvuur
5 recepten uit de heksenketel

Recepten uit de heksenketel Een barbecue heb je vast wel eens gedaan. Misschien heb je ook wel eens gekookt op kampvuur en misschien heb je daar een driepoot bij gebruikt. Een driepoot kun je heel eenvoudig maken door drie stokken of palen bij elkaar te binden en dan heb je een driepoot. Het is zo […]

zomerkamp 25gradennoord drenthe themakamp
Thema voor een kamp

De rapen zijn gaar! Je moet een (zomer)kamp organiseren voor je schoolklas, studievereniging, sportvereniging of misschien je familieweekend plannen.. Hoe kun je dit nou het beste aanpakken? En vooral, hoe ga je het aankleden? Op kamp gaan is natuurlijk vaak al een feest, maar het kan nóg toffer! Een thema kamp is vaak net wat […]

image