bushcraft

Vaardigheden om in de natuur te verblijven, dat is bushcraft. Bushcraft is wat anders dan survival; iemand die wil overleven, wil feitelijk zo snel mogelijk weer in de bewoonde wereld zijn. Een bushcrafter gaat verder. Hij wil juist in die natuur zijn en het verblijf er zo aangenaam mogelijk maken. Momenteel is Bushcraft zeer populair, er zijn tal van televisieprogramma’s over op bijvoorbeeld Discovery Channel.

Bij 25° Noord kun je je eigen bushcraft programma samenstellen. Zo kun je al een uurtje bushcraften of een hele dag.

Maak je keuze!

Vuur maken met firesteel

Vuur maken met een firesteel is op zich al een hele uitdaging. Zorg voor goed tondel, goede vonken en dan ... is er een klein vlammetje en de start om een goed vuurtje op te bouwen. Je leert vuur maken en na afloop doen we de vuurproef. Heb jij fire skills?

Duur: 1 uur

Kosten: €12,50 p.p.

Van stok naar lepel

Met messen, beitels en gutsen maken we van een stuk hout een prachtige lepel. Daarna moet hij geölied worden en die moet even intrekken in het hout maar dan heb je een prachtige zelfgemaakte lepel waar je je soep mee kunt eten.

Duur: 2 uur
Kosten: €17,50 p.p.
8 tot 16 personen

Knopen

Je moet een aantal basic knopen echt kunnen om goed te kunnen overleven. Het maakt het makkelijk om een val te maken of om een goed onderkomen te bouwen. We leren je in een uur tijd de basic knopen en vervolgens krijg je als groep een leuke bouw en knoopopdracht

Duur: 1 uur

kosten €7,50 p.p.

Eetbare planten wandeling

Ontdek de bijzonderheid van je eigen berm en achtertuin. Tijdens een korte wandeling gaan we op zoek naar het door ons bestempelde “onkruid” en dat blijken heerlijke eetbare wilde planten. Je leert welke planten eetbaar zijn, waar je op moet letten bij het plukken en hoe je ze kunt gebruiken in de keuken. Onderweg staan we veel stil bij de planten, zodat je ze goed leert kennen en herkennen.

Duur: 1 uur

Kosten: €7,50

kosten €7,50 p.p.

Wildpluksoep met zevenbladpesto

Paardenbloem, brandnetel, hondsdraf en weegbree blijken gezonde ingrediënten voor een heerlijke maaltijd die we daarna ook gaan bereiden. Met elkaar maken we een heerlijke wildpluksoep boven kampvuur, bereiden we brood in een dutch oven en maken we zevenbladpesto. Na afloop krijg je de recepten mee en dan zal je eigen berm, het veld en je achtertuin nooit meer hetzelfde zijn.

Duur: 2 uur

kosten €17,50 p.p.

Oriënteren

Je weg vinden met een kaart en kompas. Hoe werkt een kompas en hoe kun je je snel oriënteren? We raden aan om de tocht van 2 uur te kiezen incl. vervoer naar het natuurgebied Drouwenerzand voor de ultieme beleving.

Duur: 1 uur (locatie 25° Noord) kosten €7,50 p.p.

Duur 2,5 uur (Drouwenerzand) Kosten €15,- p.p.

Blaaspijpschieten

Blaaspijpschieten, misschien had je vroeger een PVC buis met papieren pijltjes? Tijdens het blaaspijpschieten bij 25° Noord gaat het net even anders met een echte blaaspijp en vlijmscherpe pijltjes. Diep inademen en schieten maar! Het lijkt erg simpel, maar dat is helaas niet het geval… De juiste houding, richtingsgevoel en een vaste hand zijn hierbij van groot belang!

Duur: 1 uur

kosten €7,50 p.p.

Knive skills

Knive skills. Hoe kun je met een mes kloven, snijden en maak je een echt goede featherstick. Nog belangrijker, onderhoud je een mes en hoe hou je een mes scherp.

Duur: 1 uur

kosten €10,- p.p.

Brood bakken in een dutch oven

Een dutch oven is een gietijzeren pan waarbij je kolen zowel op als onder de pan kan leggen waardoor het een oven wordt. Je leert de kneepjes van het kneden en een goede temperatuurbeheersing en dan bakken we met elkaar een heerlijk broodje op het kampvuur.

Duur: 1 uur

kosten €10,- p.p.

image