Educatie Arrangement de Hunze

Educatie arrangement de Hunze PO

Basisonderwijs groep 6 t/m 8

Dit educatieve arrangement bestaat uit 3 onderdelen.

  • We beginnen met het oerverhaal verteld door de oude wilg langs de Hunze. Hoe zag het er hier vroeger uit en wat kun je hier nu beleven?
  • We gaan op zoek naar waterbeestjes en welke oerbeestjes leefden hier vroeger ook al?
  • We gaan op zoek naar de bever tijdens de beversafari per kano. Misschien komen we hem tegen maar we gaan sowieso heel veel beversporen tegenkomen.

Educatie arrangement de Hunze VO

Voortgezet onderwijs klas 1 en 2

Dit arrangement bestaat uit 3 onderdelen en gaat in op het verhaal van de Hunze vroeger en nu.

  • We gaan met elkaar een tijdslijn maken over het ontstaan van de Hunze, Hondsrug en Hunzedal. Met verschillende afbeeldingen, de geologische tijdschaal en het nu.
  • We gaan de waterkwaliteit bepalen aan de hand van geur, helderheid, biodiversiteit. Daarna gaan we water zuiveren en muntthee zetten van watermunt.
  • Op beversafari per kano. Op zoek naar het grootste knaagdier van Europa.

Educatie arrangement de Hunze

VO klas 3 en hoger onderwijs

Ook dit arrangement bestaat uit 3 onderdelen.

  • Een kanotocht naar de bivaklocatie onderweg varen we langs een beverburcht en komen we sporen tegen.
  • We gaan water zuiveren, wildpluksoep maken en muntthee zetten van watermunt.
  • De Hunze ervaren in een nachtelijke ervaring. Leer vuur maken en koken als een oermens.

Educatie arrangement de Hunze

We hebben een educatie arrangement over de Hunze samengesteld. De Hunze is een rivier in het Hunzedal en dat is een onderdeel van het Hondsruggebied. Er zijn verschillende arrangementen voor diverse leeftijdsgroepen. We hebben altijd een passend arrangement met stoere activiteiten die leuk en leerzaam zijn.

Hondsrug een UNESCO Geopark

De Hondsrug is een UNESCO Geopark. Een geopark is een gebied met een unieke geologische geschiedenis. Het Hondsruggebied is ontstaan in de Saale ijstijd.

Geologisch erfgoed is bepalend voor de natuur en de cultuur van het gebied. Samen geven deze elementen een  geopark een identiteit die het onderscheidt van andere gebieden. Wij leren mensen graag over het Hondsruggebied want wie meer van zijn verleden afweet, gaat zorgvuldiger en duurzamer met zijn omgeving om.

Het Hondsruggebied is uniek. De ruggen en dalen werden in de ijstijden gevormd. De prehistorische mens liet er ons zijn schatten na. Duizenden jaren lang gaven mensen vorm aan een landschap dat van alle tijden is.

image