informatie coronavirus

informatie over het coronavirus en de zomerkampen

Mocht u een zomerkamp geboekt hebben, of voornemens zijn om een zomerkamp te boeken, kunnen wij ons voorstellen dat u vragen heeft n.a.v. het Coronavirus. Middels deze pagina houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen. Uiteraard staan wij u ook graag te woord om eventuele vragen te beantwoorden.

25 graden noord houdt zich aan de richtlijnen die zijn uitgegeven door de overheid en het RIVM. Wij staan in voor de veiligheid van onze deelnemers en medewerkers en houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

Update: 19 mei 2020

Gaan de zomerkampen door?

Onze zomerkampen in Nederland in de leeftijdscategorie t/m 13 jaar gaan door. Nu blijkt dat kinderen een marginale rol spelen bij verspreiding van het coronavirus is er voldoende vertrouwen in het verantwoord organiseren van zomerkampen.

Daarnaast zijn per 1 juli groepen in onze accommodaties weer toegestaan en mogen de gemeenschappelijke wc’s en douches gebruikt worden.

Onze kampen voor 12 t/m 16 jaar en 15 t/m 20 jaar hebben een maximale groepsgrootte van 14 personen. Het kan zijn dat we niet in de groepsaccommodatie mogen slapen maar dat we in tenten moeten gaan slapen. Maar dat zullen we ook allemaal goed gaan regelen!

Veilig op vakantie in eigen land

Vakanties naar het buitenland zitten er zeer waarschijnlijk niet in. Momenteel is er een run op boekingen voor zomerkampen in Nederland.

Kleinschalig

We zijn bij 25 graden noord een kleinschalig bedrijf. Dus geen grote groepen in een eetzaal maar een kamp t/m 13 jaar van maximaal 30 personen en een kamp van 12 t/m 16 jaar en 15 t/m 20 jaar van maximaal 14 personen.

Daarmee garanderen we dat we een veilig omgevingsklimaat kunnen garanderen voor alle kampdeelnemers.

Nemen jullie wel extra maatregelen tijdens de zomerkampen?

De veiligheid van kinderen staat voorop tijdens de zomerkampen. Wij stellen ons zelf hoge eisen en zullen dan ook, zeker als de situatie daar om vraagt, extra voorzorgsmaatregelen treffen tijdens de zomerkampen:

  • Ouders en begeleiders bewaren 1.5 meter afstand tot elkaar.
  • Aangescherpte beheers- en hygiënemaatregelen.
  • Deelnemers en begeleiders die ziekteverschijnselen vertonen verlenen wij géén toegang tot onze accommodaties.
  • Wij staan in nauw contact met de huisartsenpraktijk.

Kan ik gerust een zomerkamp boeken?

Zoals het nu lijkt gaan de zomerkampen door. Het coronavirus blijft natuurlijk een onzekere factor. Omdat het onzekere tijden zijn denken we graag met jullie mee. Je kunt nu een plekje reserveren voor jouw zomerkamp dit jaar, maar je reservering is pas definitief wanneer we met 100% zekerheid kunnen zeggen dat de zomerkampen veilig door kunnen gaan. Pas daarna ontvang je van ons een definitieve bevestiging en de betalingscondities.

Heeft u voor 1 april geboekt en al een aanbetaling gedaan?

Mocht er onverhoopt toch sprake zijn van een noodverordening vanuit de overheid waardoor de zomerkampen niet door kunnen gaan bieden wij een voucher aan waarmee voor volgend jaar een zomerkamp geboekt kan worden.

IMG-20170805-WA0042
IMG-20170718-WA0068
groepsaccommodatie drenthe klimmen klauteren drenthe kinderfeestje
image