Kampleiding

Een goede kampleiding zorgt voor een geweldig zomerkamp. Met gezonde spanning gaat je kind of jij op zomerkamp. We laten hier graag weten hoe bij 25 graden noord de begeleiding is geregeld.

De begeleiding

Ons team van begeleiding heeft jarenlange ervaring en is zéér deskundig. Het team bestaat uit een ideale mix van mensen:

Coördinator

Op de locatie is er een vaste coördinator aanwezig die verantwoordelijk is voor de zomerkampen. De coördinator stuurt en ondersteunt de kampleiding.  De coördinator is tevens het contactpersoon voor de ouders / verzorgers.

Kampleiding

De kampleiding is direct bezig met het begeleiden van de kinderen, zowel bij het uitvoeren van activiteiten, als bij de maaltijden, overnachting e.d.. Elk zomerkamp heeft zijn eigen kampleiding.

Buitensport instructeurs

Onze eigen vaste buitensportinstructeurs zorgen voor de uitvoer van alle buitensport activiteiten. Ze zijn verantwoordelijk voor het op- en afbouwen, instructie, begeleiding en toezicht op veiligheidsaspecten.

De teams van begeleiders zijn samengesteld door een vast team van 25 graden Noord. Zo zorgen we voor sterke en dynamische teams die zich helemaal op het zomerkamp kunnen richten.

Zijn er speciale aandachtspunten voor uw kind? Dan zijn wij de organisatie die daar rekening mee kan houden!

 

Veiligheid

Veiligheid en betrouwbaarheid vinden wij heel erg belangrijk. Alle kampleiding word getraind op het gebied van EHBO. In het geval van teken, ziekte, wondjes kunnen de kampdeelnemers altijd bij hen terecht. Mocht er toch iets ergers aan de hand zijn dan gaan we naar de huisarts en nemen we altijd contact op met de ouders.

VOG-verklaring

Daarnaast is alle kampleiding in het bezit van een VOG. Dat wil zeggen dat ze een verklaring hebben van goed gedrag van de overheid.

We hebben zowel mannelijke als vrouwelijke kampleiding en ze hebben een leeftijd van 18 tot 35 jaar. Ieder jaar leiden we ook nieuwe kampleiding op. Dat mag vanaf 16 jaar en zij draaien een kamp geheel mee maar als extra kampleiding zonder verantwoordelijkheden.

Wij hebben altijd 6 deelnemers op 1 kampleiding, kampleiding in opleiding telt niet mee.

Op ieder kamp is er een coördinator aanwezig. Deze coördinator heeft de volgende taken:

  • Draagt zorg voor het kampprogramma
  • Onderhoud telefonisch contact met het thuisfront
  • Evalueert iedere kampdag en aan het einde van de week
  • Houdt altijd nodige risico's in acht
  • Is ten alle tijden aanwezig.

Onze enthousiaste en kundige kampleiding beschikken over een verklaring van goed gedrag en heel veel know-how over buitensporten, EHBO en plezier maken.  De kampleiding is dag en nacht aanwezig.

Gedragscode

Alle begeleiders volgen een gedragscode voor een veilig zomerkamp. In de gedragscode staat de binnen de organisatie geldende regels en voorschriften met betrekking tot de orde, veiligheid en gezondheid van de kinderen.

Tijdens de kampweken zijn de begeleiders op elk moment van de dag  aanwezig bij elke activiteit om de kinderen te begeleiden.

4-ogen beleid

Wij hanteren tijdens de begeleiding van onze zomerkampen een zogeheten 4-ogen beleid waardoor er altijd minimaal 2 begeleiders op een groep staan. Daarmee is je kind bij ons team in goede handen en beleeft een onvergetelijke vakantie.

Onze kampleiding staat alweer te springen om jullie een onvergetelijke kampweek te bezorgen.

Hieronder zie je al onze enthousiaste kampleiders!

zomerkamp 25gradennoord drenthe drouwenerveen

Evelyn

zomerkampleiding zomerkamp drenthe 25gradennoord

Coördinator

Evelyn zoekt nogal eens tijdens een warm zomerkamp de verkoeling en duikt dan zomaar de plomp in. Gezellig!

Rik

zomerkampleiding zomerkamp drenthe 25gradennoord

Coördinator

Rik is onze eigen enthousiasteling die het liefst 9 zomerkampen achter elkaar begeleid. Wij vinden dat iets teveel maar we weten zeker dat Rik veel bij ons is te vinden deze zomer.

Sharon

zomerkampleiding zomerkamp drenthe 25gradennoord

Coördinator

Sharon is een echte kindervriendin! Als afgestudeerd kindercoach is haar advies altijd heel welkom. Daarnaast is ze ook gewoon altijd voor alles in, zolang het maar gezellig is!

Evelien

zomerkampleiding zomerkamp drenthe 25gradennoord

Evelien is al heel lang kampleiding bij ons en kent de leukste spelletjes. Vooral weerwolven is favoriet. Student aan de PABO dus kinderen zijn zeker een passie voor Evelien.

Pim

zomerkampleiding zomerkamp drenthe 25gradennoord

Pim vind daadwerkelijk alles leuk. Zelfs corvee wordt een feestje als Pim erbij is.

Eline

zomerkampleiding zomerkamp drenthe 25gradennoord

Eline heeft als hobby survival en fotografie. Dat lijkt ons een uitstekende combinatie om zomerkampen te begeleiden.

Marinthe

zomerkampleiding zomerkamp drenthe 25gradennoord

Marinthe is blijven plakken na haar stage en we zijn 'bang' dat we niet meer van dit blije ei af komen! Elk zomerkamp is 1 groot feest en met Marinthe is er altijd wel wat te lachen!

Iris

zomerkampleiding zomerkamp drenthe 25gradennoord

Iris werkt in de beveiliging. Of dat nu een kwaliteit is die je nodig hebt met zomerkamp begeleiden is de vraag maar natuurlijk wel een veilig idee.

Romano

zomerkampleiding zomerkamp drenthe 25gradennoord

Romano heeft een jaar voor ons gewerkt maar is verhuisd vanwege zijn studie. Gelukkig mogen we deze rustige goedzak weer terug verwelkomen tijdens de zomerkampen!

Rinke

rinke bushcraft 25gradennoord zomerkampleiding

Rinke is onze bushcraft specialist! Deze jongen met z'n ontzettend droge humor weet alles over vuur maken, eetbare planten en vooral over hutten en bivak bouwen!

Donna

zomerkampleiding zomerkamp drenthe 25gradennoord

Donna heeft een geweldig gevoel voor humor (zie foto) en dat neemt ze altijd mee naar zomerkamp! Altijd weer een feestje!

Mees

zomerkampleiding zomerkamp drenthe 25gradennoord

Mees is een echte 25 graden Noord fan! Hij komt al jaren bij ons op kamp als deelnemer, maar sinds 2019 ook als kampleider. Hij kent alle spellen door en door en heeft altijd energie voor 10!

image