Kamporganisatie

Kamporganisatie 25 graden Noord

25 graden noord organiseert sinds 2014 zomerkampen. Sindsdien zijn er al vele kinderen en jongeren geweest die een fantastische week hebben beleefd bij 25° Noord.

Op zomerkamp bij 25° Noord

Tijdens het zomerkamp bij 25 graden noord is er een cultuur waarbij iedereen zichzelf kan zijn, nieuwe vriendschappen worden gemaakt, mysteries worden opgelost en er zijn tal van leuke activiteiten.

 

Waarom met kamporganisatie 25 graden noord op zomerkamp?

De kampen zijn een combinatie van gezelligheid, avontuur, lol maken en veel buiten zijn. Je wordt altijd ingedeeld met een groep leeftijdsgenoten. Je wordt begeleid door een zeer enthousiaste en goed getrainde groep begeleiders. Na een week plezier en gezelligheid is het altijd moeilijk afscheid nemen.

Kleinschalig

Wij zijn geen grote organisatie met honderden kampdeelnemers. Wij organiseren 6 weken lang zomerkampen en dan worden er in 1 week 2 kampen georganiseerd.

Een kamp van 12 t/m 16 jaar met maximaal 18 deelnemers.

Een kamp van 6 t/m 11 jaar of 8 t/m 13 jaar met maximaal 36 deelnemers.

We hebben een coördinator die beide kampen coördineert. Dan heeft ieder kamp een enthousiaste kampleiding en er is 1 kampleider op 6 deelnemers.

Hoe ziet een kamp eruit?

Onze zomerkampen beginnen op zondag en eindigen op zaterdag. Met uitzondering van de leeftijdsgroep 6 t/m 12 jaar. Daar is de keuze om een 4 daags kamp te doen of 2x 4-daagse kampen achter elkaar te doen.

Bij aankomst krijgen de ouders de gelegenheid om de begeleiders te leren kennen. Als de ouders/verzorgers afscheid hebben genomen begint de kampweek met kennismakingsspellen. De week is dan vol gepland met activiteiten, feestavonden en plezier. Ook hebben de kampdeelnemers corvee; in kleine groepjes doen we de afwas na het ontbijt en het avondeten.

 

Themakamp

De hele week staat er een thema centraal als rode draad voor het kamp. Er komen gekke typetjes langs en er worden raadsels en mysteries opgelost. De kampen vinden plaats op het terrein van 25 graden Noord in Drouwenerveen.

IMG-20190813-WA0022
kampleiding
image