Kanoën Drenthe

Op rivier de Hunze kun je heel mooi kanoën in Drenthe.

Kanoën in Drenthe, meerdere mogelijkheden:

Vanuit 25 graden noord bieden we meerdere kanotochten aan.

  • Een korte kanotocht van ruim 2 uur. Vanaf korenmolen de Juffer kun je een ronde over de meanders van de Hunze varen en je vaart naar de sluis en terug.
  • Een andere optie is de sunset kanotocht, terwijl de zon ondergaat worden de bevers juist actief.
  • Voor de sportievelingen hebben we ook een begeleide kanotoertocht van 10 kilometer. Met de huifwagen wordt je weer teruggebracht naar het startpunt. (deze tocht is tot op heden niet te boeken ivm coronamaatregelen en geen 1,5 meter afstand kunnen houden in de huifwagen)

Het startpunt van alle tochten is korenmolen de Juffer in Gasselternijveen.

IMG-20160719-WA0026

Geschiedenis van de Hunze

De Hunze begint in Gasselternijveen, waar het Voorste en Achterste Diepje bij elkaar komen.

Het Voorste diep is één van de twee doorbraakdallen door de Hondsrug en loopt helemaal door tot aan het Zuidlaardermeer. Als je nog meer over de geschiedenis van de Hunze wil weten dan kun je even kijken op onze blog.

Dieren spotten vanuit de kano

Sinds 2008 zijn er bevers uitgezet in het Hunzegebied en onderweg kom je veel sporen tegen zoals afgeknaagde bomen en "glijbanen". Ook kom je een dam tegen van takken en aarde. In de maanden mei t/m augustus zijn ze heel actief in de schemering. Dan kun je ze goed spotten als je mee gaat op een avond kano tocht. Meer weten over bevers in de Hunze?

Naast bevers zie je heel veel watervogels zoals meerkoeten, reigers, ooievaars, eenden, ganzen en zwanen. Soms kom je een ijsvogeltje tegen of zie je de witte konten van de reeën als ze wegvluchten.

 

kanoën drenthe
adventure zomerkamp Drenthe outdoorkamp

korte kanotocht

Bij Korenmolen 'De Juffer' stappen jullie op en dan kano je via het prachtige natuurgebied Torenveen. Via de meanders van de Hunze verken je al kronkelend de prachtige natuur. Je ziet heel erg veel libellen en beversporen en wie weet kom je ook de bever tegen.

Een leuke bijkomstigheid, de korenmolen is geopend op woensdag en zaterdag. Ideaal te combineren met een mooie kanotocht dus!

zomerkamp kano drenthe 25 graden noord

Kanotoertocht

Tijdens deze kanotocht waan je je echt in een ander land. Wat is de Hunze toch een prachtige rivier. Je komt ondiepe rivierbeddingen tegen en soms moet je zelfs even uit de kano stappen om de kano over de ondiepe waterpassages te duwen. Je ziet heel erg veel beversporen en we spotten zelf met regelmaat een ijsvogeltje.

Je stapt uit de kano vlakbij Eexterveen en dan wordt je met de huifwagen weer terug gebracht naar het startpunt. (deze tocht is tot op heden niet te boeken ivm coronamaatregelen en geen 1,5 meter afstand kunnen houden in de huifwagen)

20170818_145501

sunset kanotocht

Dat de Hunzevallei prachtig is dat ziet iedereen maar als je de Hunze beleeft in een kano met een mooie zonsondergang dan is het echt een geluksmomentje.

In de avond heb je de grootste kans om een bever te spotten. Ze worden namelijk vanaf schemering actief.

Bij Korenmolen 'De Juffer' stappen jullie op en dan kano je via het prachtige natuurgebied Torenveen. Je kunt kiezen of je met of zonder begeleiding deze kanotocht gaat doen.

image