Kampvuur dessert recepten

IMG_0705

Wat is er nu heerlijker om aan een kampvuur te zitten. Genieten van de buitenlucht en het buiten met elkaar zijn. Wij weten het: Aan het kampvuur zitten en ook nog eens heerlijke dingen maken. Wij hebben een aantal recepten voor heerlijke kampvuur desserts. Buiten gewoon genieten!

ananas

Ananas met kaneel

  • Schil de ananas en snijd de ananas in ronde schijven. (eventueel snijd je het hart er direct uit maar dat kan ook na afloop)
  • Bestrooi de ananasschijven met kaneel.
  • Leg ze op het rooster en draai ze regelmatig om.
  • Als ze lekker warm zijn dan is het suiker gekarameliseerd en smaken ze fantastisch

Gestoofde appel met kaneel en rozijnen

  • Meng de rozijnen, kaneel en vanillesuiker door elkaar heen.
  • Schil eventueel de appel.
  • Boor het klokhuis eruit.
  • Vul de appel met het rozijnenmengsel.
  • Verpak de appel in aluminiumfolie.
  • Leg het pakketje op de gloeiende kolen.
  • Je kunt er met een barbequetang in knijpen en voelt de appel zacht aan dan is hij klaar.

De appel zal heerlijk geuren en wil je het afmaken dan doe je er een bolletje vanille ijs bij. Eet smakelijk.

gestoofde appel
sinaasappelbrownie

Sinaasappelbrownie

  • Snij het dakje van een sinaasappel af en bewaar dit
  • Lepel de sinaasappel leeg (lekker) en zorg dat de schil heel blijft
  • Voeg het spul wat je uit de sinaasappel haalt bij de browniemix. (let op, niet alles anders wordt de browniemix te waterig)
  • De browniemix moet een glad beslag zijn wat in klodders van de lepel af loopt.
  • Vul de sinaasappel voor de helft met de browniemix
  • Doe het dekseltje er weer op en rol hem in aluminiumfolie
  • bak de sinasaappelbrownie in 25 a 30 minuten gaar in de hete kolen.
  • Let op dat er niet teveel hete kolen om de sinaasappel zitten anders verbrand het.