Selfsupporting Adventure Race Drenthe

Print
AR Oerrace
_MG_8847
DSC_0984
_MG_9014
DSC_1078
IMG_4573
5 uurs selfsupporting race
8 uurs selfsupporting race

Selfsupporting Adventure race Drenthe

Selfsupporting Adventure race Drenthe 

Samen met de stichting Adventure Race Drenthe organiseert 25° Noord in 2021 2 adventure races.

Op 6 november 2021 De AR-Oerrace Drenthe. (Dit is de adventure race die we hebben verplaatst van 25 oktober 2020) De race zal wederom door een prachtig stuk Drentse natuur gaan. Meer informatie klik hier!

Van 1 tot en met 24 mei 2021 zullen we een coronaproof selfsupporting adventure race Drenthe organiseren.

Selfsupporting adventure race Drenthe

Omdat we zeker tot 1 juli nog geen evenementen mogen organiseren maar we toch heel graag een adventure race willen aanbieden, organiseren we in 2021 een alternatieve selfsupporting adventure race Drenthe.

Een self-supporting route die je op een zelfgekozen moment kunt afleggen tussen 1 en 24 mei. Want helaas zijn de coronamaatregelen nog steeds noodzakelijk. De reguliere editie is daarom verplaatst naar 6 november 2021 en tot die tijd is er een leuke sportdag in adventure-race-stijl!

Schrijf je daarom nu in – alleen of als duo – en ga op pad in de schitterende natuur van Drenthe op een  zelfgekozen moment. De route is 5 uur en je kunt het uitbreiden tot een 8 uurs race.

Omdat het een selfsupporting adventure race is mag je zelf weten hoe lang je er precies over doet mits je maar voor 24.00 uur je auto weer ophaalt of voor de avondklok (als die er nog is). We noteren wel na afloop je teamnaam en tijd en behaalde controlepunten zodat je jouw resultaten nog kunt vergelijken.

Ook geschikt om samen met je kind te doen!

Hoe gaat de selfsupporting Adventure Race Drenthe te werk?

Je kiest een startdag en tijd. Op deze dag en tijd kun je kaart, roadbook en informatie ophalen bij 25 graden Noord. Je krijg geen informatie (kaart, roadbook etc.) thuisgestuurd.

Nadat je de kaart hebt bestudeerd, laat je je auto staan, vul je je starttijd in en begin je met de race.

De selfsupporting adventure race Drenthe is een 5 of 8 uurs Adventure race. Een Adventure Race is een tocht waarbij je fietsend, lopend en kanoënd een parcours moet afleggen. De route, die bepaal je grotendeels zelf!

Hoe gaat deze adventure race?

Alleen of met je teamgenoot moet je proberen zoveel mogelijk controlepunten/checkpoints (cp's) te vinden binnen de gestelde tijd. Op een controlepunt hangt een code. Deze code vul je in op de kaart waarmee je kunt aantonen dat je daar geweest bent. De controlepunten zijn niet verstopt, maar je moet wel een beetje kunnen kaartlezen om op de goede plek te komen en ze te kunnen vinden.

Dagplanning adventure race

Je begint met een mountainbike etappe, daarna volgt een kano-etappe met aansluitende een mountainbike-etappe en een loop-etappe en weer terug met de mountainbike naar de start locatie. Voor de mensen die een extra uitdaging zoeken zit er nog een extra loop en mountainbike etappe in zodat je de 5 uurs kunt uitbreiden naar een 8 uurs race.

Aanbevolen eigen Materialen 

Per persoon

 • Mtb
 • Fietshelm
 • Regenjas
 • Drinken (1/2 ltr.)
 • Tussendoortjes
 • Goed slot (wisselpunten zijn onbeheerd)

Per team

 • Telefoon met camera (of los fototoestel)
 • Bandenplaksetje
 • Pen en watervaste stift papier (voor het maken van aantekeningen)
 • EHBO setje (pincet, pleisters, wondsnelverband)
 • Kompas

Inschrijven

De kosten voor deze AR-Oerrace zijn €37,50,- euro per team of individu.

De inschrijving is al geopend!

Bij verhindering en beschikbaarheid starttijden mag je nog kosteloos wissel van starttijd en datum.

Meld je nu aan!

image