Suppen in Drenthe

Boek hier suppen in Drenthe .

De startlocatie is bij korenmolen de Juffer  in Gasselternijveen. Vanuit daar kun je een mooie ronde maken op je supboard of een route heen en terug varen.

Wat is suppen?

SUP staat voor Stand Up Paddle, dat betekent dat je je staand op een board, met een peddel in je handen, voortbeweegt over het water.  In Nederland is dit nog een vrij jonge en onbekende sport. In Drenthe kun je op 2 plekken suppen maar op rivier de Hunze is toch wel één van de mooiste plekken om te suppen in Drenthe. Een SUP is net een surfplank, maar dan met voetposities en een peddel. Het is in het begin even wennen om je balans te houden, maar na kort oefenen glijd je makkelijk door het water.

Waarom is suppen zo leuk?

Iedereen die een aantal keer op zijn knieën kan zitten en weer opstaan die kan het leren. Er zijn geen regels en je kunt heerlijk rustig varen op de Hunze.

Omdat water nooit helemaal vlak is, zal je altijd je been- en corespieren aanspannen om niet te water te gaan. Dus zonder dat je het door hebt train je de belangrijkste spiergroepen van je lichaam. Voor de peddel beweging gebruik je ook nog eens je buik-, arm-, rug-, been- en schouderspieren. Je hebt geen last van schokbelasting en geniet volop van de zon en de buitenlucht. Een Totale Body Workout dus waarbij je heel wat caloriën verbrandt terwijl je lekker van de omgeving aan het genieten bent.

Wat heb je nodig voor suppen?

  • Een zwemvest
  • Een peddel
  • Een supboard. Wij gebruiken opblaasbare supboards die heel fijn te sturen en stabiel zijn.

Waar komt deze sport vandaan?

Stand Up Paddling is overgewaaid vanuit Hawaï. Er waren surfhelden die steeds vaker te zien waren op een SUP board. Er zijn verschillende voordelen tegenover traditioneel golfsurfen. Je kunt de golven beter zien aankomen omdat je staat en je kunt meer snelheid maken.

Bij  'De Juffer' stappen jullie op het supboard en onze instructeur leggen graag uit hoe het moet. Het lukt prima om droog te blijven maar we adviseren wel blote voeten en een korte broek.

Je kunt hieronder online boeken voor het suppen in Drenthe.  Kom je er niet uit bel dan 06-30574714 of stuur een mail naar info@25gradennoord.nl

20210425_153657[1]
20210425_153434
20210425_153731
20210425_154031
image