veelgestelde vragen

veelgestelde vragen

Vanwege COVID-19 hebben we tijdelijk het aantal deelnemers naar beneden gebracht. Dit om er zeker van te zijn dat alle kampen door kunnen gaan. Als er meer duidelijkheid is dan kunnen we het aantal deelnemers verhogen. Dit hebben we aangegeven met de aantallen tussen haakjes.

Zomerkamp KIDS, goudkoortskamp, survivalkamp en het middeleeuws kamp hebben maximaal 30 (36) kampdeelnemers.

Outdoorkamp en adventurekamp hebben maximaal 14 (18) deelnemers.

Je eet, slaapt en doet activiteiten met je eigen kamp. Op het 4 hectare groot terrein zijn 2 kampen tegelijkertijd aan de gang. 1 kamp van 30 (36) deelnemers en 1 kamp van 14 (18) deelnemers.

Je kunt je nu alvast opgeven voor de zomerkampen 2021. We vragen eerst geen aanbetaling. Zodra we er zicht op hebben dat de zomerkampen door mogen gaan dan versturen we de factuur. Dit zal sowieso niet eerder zijn dan 1 april.

Mocht het kamp door overheidsmaatregelen geen doorgang mogen vinden dan wordt er kosteloos geannuleerd.

Bij ziekte kun je gebruik maken van een annuleringsverzekering. Er zijn ook reisverzekeringen die dit vergoeden.

Ja, er zijn genoeg kinderen die zich alleen inschrijven voor een kamp. Met de  kamerindeling zal hier ook rekening mee worden houden. Wij starten onze zomerkampen altijd met kennismakingsspelen om zo de eerste contacten te laten leggen.

Bij 25 graden noord is er 1 coördinator voor 2 kampen. Naast de kampleiding zijn er ook buitensportinstructeurs die aanwezig zijn om een oogje in het zeil te houden.

Voor wat betreft het aantal begeleiders komt het neer op 1 begeleider op 6 kampdeelnemers. Kampen gaan door vanaf 12 deelnemers dus er is altijd een 4 ogen beleid.

Onze enthousiaste en kundige kampleiding beschikken over een verklaring van goed gedrag en heel veel know-how over buitensporten, EHBO en plezier maken.  De kampleiding is dag en nacht aanwezig.

Alle begeleiders volgen een gedragscode voor een veilig zomerkamp. In de gedragscode staat de binnen de organisatie geldende regels en voorschriften met betrekking tot de orde, veiligheid en gezondheid van de kinderen.

Tijdens de kampweken zijn de begeleiders op elk moment van de dag  aanwezig bij elke activiteit om de kinderen te begeleiden.

Wij hanteren tijdens de begeleiding van onze zomerkampen een zogeheten 4-ogen begeleid waardoor er altijd minimaal 2 begeleiders op een groep staan. Daarmee is je kind bij ons team in goede handen en beleeft een onvergetelijke vakantie.

We hebben zowel mannelijke als vrouwelijke kampleiding en ze hebben een leeftijd van 18 tot 35 jaar. Ieder jaar leiden we ook nieuwe kampleiding op. Dat mag vanaf 16 jaar en zij draaien een kamp geheel mee maar als extra kampleiding zonder verantwoordelijkheden.

Tijdens zomerkamp zijn de bedtijden afhankelijk van de leeftijd van de kinderen.

6 t/m 8 jaar: bedtijd rond 20.00 uur

8 t/m 10 jaar: bedtijd rond 21.00 uur

10 t/m 13 jaar: bedtijd rond 21.30 uur

13 t/m 16 jaar: bedtijd rond 22.30 uur

De kinderen slapen in groepjes bij elkaar op een slaapzaal. Voorafgaand aan de kampweek wordt een kamerindeling gemaakt, waarbij rekening wordt gehouden met de leeftijd en wie bij elkaar ingedeeld wil worden. Jongens en meisjes slapen gescheiden.

We maken wel eens een uitzondering voor de jongste deelnemers omdat we zien dat broertjes en zusjes dan graag bij elkaar slapen.

Er worden per dag tenminste drie maaltijden geserveerd aan deelnemers en begeleiders, waaronder tenminste één warme maaltijd. De maaltijden zijn dusdanig samengesteld dat deze gevarieerd, lekker en voedzaam zijn. Het eten van groenten en fruit wordt gestimuleerd en is dan ook altijd voorhanden.

Voor wat betreft speciale wensen, diëten en allergieën kunnen wij rekening houden met het volgende: vegetarisch - veganistisch (beperkt aanbod) -glutenallergie - noten/pinda allergie- lactose intolerantie - allergie specifiek product. Het is wel belangrijk dat hier van tevoren contact over is.

Ook als kinderen echt iets niet lusten kunnen wij altijd voor een alternatief zorgen. Mochten er andere speciale wensen zijn, dan vragen wij vooraf even contact met ons op te nemen om dit goed af te stemmen. Eventuele bijzonderheden kunnen op het boekingsformulier worden aangegeven.

Tijdens het zomerkamp is er een vol programma waardoor de kinderen weinig tijd hebben om aan thuis te denken. De momenten waarin heimwee kan ontstaan is vaak tijdens vrije tijd (vaak vlak voor of na het eten) of voor het slapen gaan. Op deze momenten kletsen we veel met de kinderen en nemen we de dag van morgen alvast door, zodat ze daar weer naar uit gaan kijken. Mocht een kind toch verdrietig zijn, dan kan het soms helpen om even met het thuisfront te bellen. Dit verschilt echter per kind, dus we zullen dit altijd in overleg met de ouders doen.

Als uw kind medicatie gebruikt kunt u dit aangeven bij de boeking. Als uw kind bij kamp aankomt ontvang je een medicatie toestemmingsformulier waarin u aangeeft akkoord te gaan met dat wij de medicatie zullen verzorgen. De medicijnen worden met naam erop ingeleverd, wij bewaren alles veilig in een box en zullen erop toezien dat de medicatie op de juiste momenten wordt ingenomen.

We hebben veel te doen dus mobiele telefoons zijn niet nodig. Mobiele telefoons mogen wel meegenomen worden maar wel op voorwaarden van onze kampleiding. Dit betekend dat alle apparatuur ingeleverd wordt bij aankomst en dit komt in een afgesloten kist. Iedere dag is er een moment waarbij je mobiel krijgt. Wij zullen ervoor zorgen dat de kist bewaard wordt achter slot en grendel maar wij zijn er niet verantwoordelijk voor. Ben je bang dat er iets mee gebeurd laat het dan vooral thuis.

Daarnaast is er de mogelijkheid om met de telefoon van 25 graden noord te bellen.

Ja, zeker! Aangezien onze kampen in een mooie bosrijke omgeving plaatsvinden, vinden wij het enorm belangrijk om elke dag een tekencontrole te doen. Mocht er een teek gevonden worden, dan zal de coördinator deze verwijderen en dit noteren op een tekenformulier. Dit formulier krijgt het kind aan het einde van de vakantieweek mee naar huis. Zo weet u waar en wanneer er een tekenbeet heeft plaats gevonden.

Wij zijn ervan overtuigd dat alle deelnemers het verdienen om een “ongeëvenaarde” zomerkamp ervaring te beleven. Elk gedrag dat voor een negatieve ervaring zorgt bij de andere deelnemers wordt tijdig aangepakt. 25 graden noord heeft een systeem ontwikkeld om ongewenst gedrag te voorkomen, te identificeren en op te lossen. Bij ernstig ongewenst gedrag betekent dat het einde van de zomerkampweek.

We zijn dol op verjaardagen bij 25 graden noord! Verjaardagen van deelnemers en begeleiders worden op verschillende manieren gevierd.

Ouders, bekenden en vrienden worden gevraagd om 25 graden noord niet te bezoeken tijdens het zomerkamp. Wij hebben een vol programma en een bezoek past hier niet in. We vragen hiervoor uw begrip en medewerking. Je mag ons wel altijd bellen op 0630574714

Er zijn 24/7 verschillende EHBO’ers en BHV’ers aanwezig. Het is ons beleid dat wij de ouders altijd op de hoogte stellen als er iets met de gezondheid van uw kind is.

Wij nemen de veiligheid op en rondom het water erg serieus.

Kampdeelnemers mogen nooit zonder toezicht zwemmen. Kinderen zonder zwemdiploma krijgen een zwemvest aan bij het water voor de herkenbaarheid en veiligheid.

Bij wateractiviteiten zoals kanoën en vlotvaren is een zwemvest voor iedereen verplicht.

Bescherming tegen de zon wordt serieus genomen bij 25 graden noord. Vooral bij de wateractiviteiten is het belangrijk om je goed in te smeren. Deelnemers met een zonneallergie moeten dit vooraf bij ons kenbaar maken, zodat wij hier goed op kunnen anticiperen. Zonnebrand crème staat ook op de paklijst maar ook in onze EHBO tas is het een vast onderdeel.

Ja, tijdens de kampen hebben wij een coördinator die 24 uur per dag altijd bereikbaar is voor de ouders. De coördinator heeft contact met de begeleiders en is aanwezig op het kampterrein. Dringende zaken zullen direct worden doorgegeven.

Je mag bij ons mee op zomerkamp als je op 1 september van dat jaar 12 bent. Dit geldt natuurlijk ook voor andere leeftijden en andere kampen.
Valt je verjaardag net buiten deze marge of zit je bijvoorbeeld al op de middelbare school, neem dan even contact met ons op als andere kampen geen optie zijn.

Nee, dat is niet nodig. Bij alle kampen is het zakgeld inclusief. We hebben iedere avond een kampwinkel waar wat lekkers gekocht kan worden zoals snoepjes, chips, waterijsjes of een ansichtkaart. Het is wel slim om zelf postzegels en adres(stickers) mee te nemen.

Drenthe zomerkamp KIDS goudkoortskamp struikroverkamp survivalkamp middeleeuwen
Drenthe zomerkamp KIDS goudkoortskamp struikroverkamp survivalkamp middeleeuwen
Drenthe zomerkamp KIDS goudkoortskamp struikroverkamp survivalkamp middeleeuwen
image