Zomeractiviteiten

Woohoo! Het is zomer. Tijd voor de allerleukste zomeractiviteiten bij 25° Noord. Op onze gezellige locatie kun je boogschieten of je maakt je eigen lepel van hout. Wat dacht je van vuur maken met een firesteel en daarna je eigen brood bakken in de Dutch Oven? Je kunt het natuurlijk ook sportief aanpakken met de Stoere Survival voor de hele familie. Ook boogschieten, klimmen, boulderen en speleologie behoort tot de mogelijkheden. Ook houden we elke vrijdagavond een Obstaclerun/Survivalrun training voor de echte doorbijters!

We organiseren ook prachtige kanotochten door river de Hunze. Kom onderweg bevers tegen en prachtige libellen. De Hunze meandert weer natuurlijk zoals vroeger. De geluiden en overweldigende natuur; Je waant je in een compleet andere wereld. Er zijn zowel lange als korte kanotochten en ze zijn geschikt voor de hele familie. We hebben een aantal stabiele Canadese kano's en zwemvesten in echt alle maten, waardoor zelfs de jongste kinderen prima mee kunnen.

Vind je kanoën niet genoeg uitdaging? Geen probleem! Je kunt ook een vlottentocht over de Hunze doen. Wij leren je alle knopen en leveren het materiaal en jij bouwt je eigen vlot. Daarmee ga je natuurlijk ook een stuk varen!

Onze zomeractiviteiten

Workshop vuur maken met broodjes bakken en brood bakken met Dutch Oven

Vanaf 8 jaar €10 p.p.

Vuur maken met een firesteel is op zich al een hele uitdaging. Zorg voor goed tondel, goede vonken en dan ... is er een klein vlammetje en de start om een goed vuurtje op te bouwen. Je leert feathersticks snijden. Hoe maak je vuur en hoe hou je het aan. Dat vuur is natuurlijk hartstikke handig voor het broodjes bakken en brood bakken met de Dutch Oven, wat we daarna gaan doen!

Speleologie, klimmen en boulderen

Vanaf 5 jaar €7,50 p.p.

2 uur heerlijk klimmen en klauteren! Zowel op onze klimwand met een hele hoop routes voor beginners en gevorderden, als op onze nieuw aangelegde boulderwand. Het klimmen en klauteren wordt in onze speleobox naar een heel ander niveau getild. Met een hoofdlampje op kruip je door het 60 meter lange gangenstelsel!

Boogschieten

Vanaf 6 jaar €7,50 p.p.

Boogschieten is een echte concentratiesport. Wie de houding en techniek eenmaal onder de knie heeft, haalt vaak verrassend hoge scores. Met onze begeleiding moet het geen enkel probleem zijn om de roos te raken. We leren je alle ins en outs zodat je naar huis kan als een echte Robin Hood!

Obstaclerun training

Vanaf 12 jaar €5,50 p.p.

Kom fit de zomer door met obstaclerun training bij 25° Noord. Actief naar buiten met een leuke warming-up en dan een circuit over verschillende hindernissen. We leren je de technieken hoe je het makkelijkst over een hindernis komt. Na afloop is er ook weer een spectaculaire cooling-down en dat nemen we ook wel eens letterlijk dus neem droge kleren en een handdoek mee.

Stoere Survival met broodjes bakken

Vanaf 5 jaar €6,50 p.p.

Stoere survival is een feest voor de hele familie. Je gaat allerlei leuke hindernissen doen en de kans dat je vies wordt is vrij groot. Na afloop kun je afspoelen in de zwemvijver en het modder achter je oren wegwassen onder de douche. Dan een lekker broodje bakken boven kampvuur als afsluiting.

Vlottentocht over de Hunze

Vanaf 6 jaar €10 p.p.

Bouw met de hele familie een drijfwaardig vlot. Met wat hulp van onze instructeurs bouwen jullie met elkaar een stevig vlot. Met het vlot peddelen jullie je voort om een ronde langs de prachtige meanders van de Hunze te varen. Lukt het jullie om de hele route af te leggen?

Korte kanoroute 1,5 tot 2 uur

1-persoons €17,50 p.p. 2-persoons €15p.p. 3-persoons Canadees €12,50

Bij Korenmolen 'De Juffer' stappen jullie op en dan gaan jullie via het prachtige natuurgebied Torenveen. Via de meanders van de Hunze verken je al kronkelend de prachtige natuur. Je ziet heel erg veel libellen en beversporen en wie weet kom je ook de bever tegen. In Torenveen stap je weer uit en dan wordt je met de huifwagen weer teruggebracht naar het startpunt.

Een leuke bijkomstigheid, de korenmolen is geopend op woensdag en zaterdag. Ideaal te combineren met een mooie kanotocht dus!

Lange kanoroute 3,5 tot 4,5 uur

1-persoons €25 p.p. 2-persoons €20 p.p.3-persoons Canadees €17,50 p.p.

Tijdens deze kanotocht waan je je echt in een ander land. Wat is de Hunze toch een prachtige rivier. Je komt ondiepe rivierbeddingen tegen en soms moet je zelfs even uit de kano stappen om de kano over de ondiepe waterpassages te duwen. Je ziet heel erg veel beversporen en we spotten zelf met regelmaat een ijsvogeltje. Je stapt uit de kano vlakbij Eexterveen en dan wordt je met de huifwagen weer terug gebracht naar het startpunt. Onze tip is wel dat je een lekkere lunch meebrengt en die onderweg op één van de mooie plekjes nuttigt.

Een leuke bijkomstigheid, korenmolen 'De Juffer' bij het startpunt van de kanotocht is op woensdag en zaterdag geopend voor bezoek!

zomeractiviteiten2020 vlotvaren kano kanoen klimmen survival drenthe
image