Zomeractiviteiten

Woohoo het is zomer. Tijd voor de allerleukste zomeractiviteiten bij 25° Noord. Op onze gezellige locatie kun je boogschieten of je maakt je eigen lepel van hout. Wat dacht je van vuur maken met een firesteel. Je kunt het natuurlijk ook sportief aanpakken met de stoere survival voor de hele familie. Sportief de zomer door kan ook met obstaclerun training. 

We organiseren ook prachtige kanotochten door river de Hunze. Kom onderweg bevers tegen en prachtige libellen. De Hunze meandert weer natuurlijk zoals vroeger. De geluiden en overweldigende natuur; Je waant je in een compleet andere wereld. Er zijn zowel lange als korte kanotochten en ze zijn geschikt voor de hele familie. We hebben een aantal stabiele Canadese kano's en zwemvesten in echt alle maten, waardoor zelfs de jongste kinderen prima mee kunnen.

Onze zomeractiviteiten

Vuur maken met een firesteel

Vuur maken met een firesteel is op zich al een hele uitdaging. Zorg voor goed tondel, goede vonken en dan ... is er een klein vlammetje en de start om een goed vuurtje op te bouwen. Je leert feathersticks snijden. Hoe maak je vuur en hoe hou je het aan. Na afloop doen we de vuurproef. Heb jij fire skills?

van stok naar lepel

Een middagje ontspanning onder het genot van vogelgeluiden. Beginnend met een zaag en een tak en dan het nodige hak en splijtwerk. Vervolgens finetunen met een mes en dan met een uithol mes verder werken aan de lepel. Als de lepel uiteindelijk geperfectioneerd is nog even schuren en oliën en je mag het prachtige resultaat mee naar huis nemen.

Korte kanoroute 1,5 tot 2 uur

Bij Korenmolen de juffer stappen jullie op en dan gaan jullie via het prachtige natuurgebied Torenveen. Via de meanders van de Hunze verken je al kronkelend de prachtige natuur. Je ziet heel erg veel libellen en beversporen en wie weet kom je ook de bever tegen. In Torenveen stap je weer uit en dan wordt je met de huifwagen weer teruggebracht naar het startpunt.

1 persoons kano €15,-

2 persoons kano €25,-

3 persoons kano €37,50

boogschieten en blaaspijpschieten

Boogschieten is een echte concentratiesport. Wie de houding en techniek eenmaal onder de knie heeft, haalt vaak verrassend hoge scores. Met onze begeleiding moet het geen enkel probleem zijn om de roos te raken. We leren je alle ins en outs. Na het boogschieten gaan we blaaspijpschieten, een hele andere manier van mikken.

stoere survival

Stoere survival is een feest voor de hele familie. Je gaat allerlei leuke hindernissen doen en de kans dat je vies wordt is vrij groot. Na afloop kun je afspoelen in de zwemvijver en het modder achter je oren wegwassen onder de douche. Dan een lekker broodje bakken boven kampvuur als afsluiting.

lange kanoroute 3,5 tot 4,5 uur

Tijdens deze kanotocht waan je je echt in een ander land. Wat is de Hunze toch een prachtige rivier. Je komt ondiepe rivierbeddingen tegen en soms moet je zelfs even uit de kano stappen om de kano over de ondiepe waterpassages te duwen. Je ziet heel erg veel beversporen en we spotten zelf met regelmaat een ijsvogeltje. Je stapt uit de kano vlakbij Eexterveen en dan wordt je met de huifwagen weer terug gebracht naar het startpunt. Onze tip is wel dat je een lekkere lunch meebrengt en die onderweg op één van de mooie plekjes nuttigt.

1 persoons kano €20,-

2 persoons kano €35,-

3 persoons kano €52,50

Obstaclerun training

Kom fit de zomer door met obstaclerun training bij 25° Noord. Actief naar buiten met een leuke warming-up en dan een circuit over verschillende hindernissen. We leren je de technieken hoe je het makkelijkst over een hindernis komt. Na afloop is er ook weer een spectaculaire cooling-down en dat nemen we ook wel eens letterlijk dus neem droge kleren en een handdoek mee.

Vlotbouwen en varen

Bouw met de hele familie een drijfwaardig vlot. Met wat hulp van onze instructeurs bouwen jullie met elkaar een stevig vlot. Met het vlot peddelen jullie je voort om een ronde langs de meanders te varen. Lukt het jullie om de hele route af te leggen?

duur: 3 uur

kosten: €10,- p.p.

Voor alle leeftijden. Zwemvesten zijn verplicht.

zomeractiviteiten
image