Zomerkamp en het Covid-19 virus

Informatie over zomerkampen en het Covid-19 virus

Mocht je een zomerkamp geboekt hebben bij 25 graden noord of ben je van plan bij ons een zomerkamp te boeken, dan kunnen wij ons voorstellen dat je vragen hebt n.a.v. het Covid-19 virus.

Via deze pagina houden wij je op de hoogte van de ontwikkelingen. Uiteraard staan wij je ook graag te woord om eventuele vragen te beantwoorden.

25 graden Noord houdt zich aan de richtlijnen die zijn uitgegeven door de overheid en het RIVM. Wij staan in voor de veiligheid van onze deelnemers en medewerkers en houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

Update: 2 februari 14.30 uur.

Kan ik gerust een zomerkamp boeken?

U kunt zonder financieel risico een zomerkamp bij ons boeken.

Mocht er onverhoopt toch sprake zijn van een noodverordening vanuit de overheid waardoor de zomerkampen niet door kunnen gaan dan ontvang je  de reissom retour.

Geslaagde en veilige zomerkampen 2020

Gedurende afgelopen zomervakantie hebben wij volledig bezette zomerkampen gedraaid in Nederland voor de jeugd t/m 13 jaar en van 12 t/m 16 jaar. De door de veiligheidsregio’s en het RIVM goedgekeurde protocollen waren goed werkbaar en zijn maar op een enkel punt wat bijgesteld in de loop van de zomer.

Al onze deelnemers en medewerkers zijn klachtenvrij de zomerkampen doorgekomen en dat geeft ons het vertrouwen dat onze maatregelen en protocollen goed werken en onze kinderkampen COVID-19 proof zijn!

Nemen jullie wel extra maatregelen tijdens de zomerkampen?

De veiligheid van kinderen en onze begeleiders staat voorop tijdens de zomerkampen. Wij werken met een protocol waarmee we inhoud geven aan het verantwoord organiseren van zomerkampen, waarbij we rekening houden met het Covid-19 virus. Het protocol beschrijft de maatregelen en gezondheidsadviezen binnen 25 graden noord om de veiligheid van kinderen en begeleiders te waarborgen.

Onderstaande uitgangspunten zijn de basis voor het protocol:

  • Kinderen mogen deelnemen aan het vakantiekamp, tenzij ze klachten hebben.
  • Binnen een kampbubbel kunnen kinderen binnen en buiten samen spelen, eten en slapen.
  • Kampdeelnemers hoeven onderling en tot de begeleiding géén afstand te houden. Leiding wel tot elkaar.
  • We hanteren verschillende aankomst- en vertrektijden.
  • Tijdens de vakantiekampen gelden aanvullende hygiëne maatregelen.
  • Er zijn extra momenten om uit te rusten tijdens de kinderkampen.
  • We houden het veilig, maar vooral ook leuk!

Mocht je een zomerkamp geboekt hebben, dan ontvang je een week vooraf uitgebreide informatie per mail met daarin een link naar het protocol. Mocht je vooraf al vragen hebben over het protocol neem dan gerust contact met ons op.

image